RACI, d.o.o.racionalizacija procesov zgorevanja d.o.o. EngENG | Podjetje  |  Partnerji  |  Kontakti
  Domov > Občasne meritve Sorodne vsebine
 
 

Kontrolni organ

V podjetju RACI d.o.o. deluje tudi Kontrolni organ RACI. Področje dela kontrolnega organa je nadgradnja izvajanja meritev in obsega kontrolo avtomatskih merilnih sistemov (za meritve emisije in v procesih) po zahtevah SIST EN 14181 ter kontrolo prenosnih merilnikov emisije.

Kontrola avtomatskih merilnih sistemov lahko vključuje:

  • kontrolo izbire merilnega mesta,
  • preskus funkcionalnosti sistema,
  • kalibracijo avtomatskega merilnega sistema s primerjalnimi meritvami s standardnimi referenčnimi metodami,
  • kontrolo veljavnosti kalibracijske funkcije.

Štiri ravni zagotavljanja kakovosti, kot jih zahteva SIST EN 14181, sledijo logičnemu zaporedju dokazovanja primernosti AMS, njegove ustrezne vgradnje, spuščanja v pogon in kalibracije, ki jim sledijo postopki zagotavljanja trajnega in ustreznega delovanja.

Kontrola prenosnih merilnikov emisije obsega poenostavljen preskus funkcionalnosti merilnika in na zahtevo naročnika tudi naravnavanje merilnika.

Kontrolni organ je akreditiran pri Slovenski akreditaciji po standardu SIST EN ISO/IEC 17020:2012 kot kontrolni organ tipa C in ima pooblastilo št. 35421-4/2016-2 Ministrstva za okolje in prostor za izvajanje kalibracije in rednega letnega testiranja delovanja merilne opreme za trajne meritve emisije snovi v zrak ter pooblastilo Ministrstva za zaščito okolja in energetiko Hrvaške št. UP/I-351-02/19-08/08 kontrolo avtomatskih merilnih sistemov za emisijo (provjera ispravnosti mjernog sustava za kontinuirano mjerenje emisija onečišćujićih tvari u zrak iz nepokretnih izvora)..

 Priloga k Akreditacijski listini Kontrolnega organa RACI (PDF datoteka, 129Kb)

 Akreditirane kontrole Kontrolnega organa RACI (PDF datoteka, 30Kb)


 
Kontaktni podatki
RACI d.o.o.
Tehnološki park 24
1000 Ljubljana
Slovenija, EU

T: +386 1 620 33 80
F: +386 1 620 33 90
E:
 
Podjetju RACI d.o.o. je bil dodeljen Certifikat Excellent SME Slovenia - za poslovno uspešnost in zaupanja vredno podjetje.

 
 

© 2006-2019 RACI, d.o.o. Vse pravice pridržane. Stran poganja EASYWEB